Qadınlar 120 il yaşaya biləcəklər   |   Kompüter oyunları səhvsiz qərar verməyə zəmin yaradır   |   Əsəbiləşmək kişilərin qamətini əyir   |   Ərə getmək xanımlar üçün xeyirlidir   |   Ünsiyyət xərçəngin qarşısını alır   |   Ürək əməliyyatını robot həyata keçirdi   |   Pul saymaq ağrını azaldır   |   Autizm dünyanın sonu deyil   |   Xanımların gözəlliyi onlara yardım etmir   |   Futbola baxmaq ürək xəstəliklərini artırır   |   Həkimlərdən qeyri-adi cəza   |   İmmunitet intellektual səviyyədən asılıdır   |   Uşaqlarımızı rənglərin dili ilə taniyaq   |   Ana öpüşü güclü immunitet yaradır   |   Qadınlar, ərlərinizlə mübahisə edin!   |   “Şiddət və qəddarlıq əks etdirən videoların yayımlanması qadağan edilməlidir”   |   Qadınlar kişilərdə nəyi xoşlayır?   |   Siqaret və kofe "Parkinson"un qarşısını alır   |   Sonsuzluq – miflər və faktlar   |   Süni şəkər əvəzediciləri şişmanlığa səbəb olur   |   Qadınlar daha ağıllıdır   |   Analar uşaqlarını daha çox əzizləməlidir   |   Çox oturmağın zərərləri   |   Karyera və uşaq doğurmaqda qadınlara məsləhət   |   Kişilərin futbol sevgisi   |   Uşaqların səhhətində kompüterin yaratdığı fəsadlar   |   Qısqanclıq qadınların görmə qabiliyyətini zəiflədir   |   Giləmeyvə yemək insanı cavanlaşdırır   |   Çox gülən qadınlar tez kökəlir   |   Qadının gözəlliyi seçdiyi peşədən asılıdır   |   Orqan ticarətində Azərbaycanın da adı hallandı   |   Partenofiliya - bakirə qızlara meyl   |   Qan qrupu xarakterinizdən xəbər verir   |   Kafe və çay evlərində ölümcül Vərəm xəstəliyi təhlükəsi diqqət !   |   İdman depressiyanın dərmanıdır   |   Qadın beyni yuxuda daha tez bərpa olunur   |   Böyrəkləri çürüdü, yeniləri yarandı   |   Cinsi həvəsi artıran möcüzəvi bitki + VİTAMİN SİYAHISI   |   Dünyanı dəhşətli viruslar bürüyür   |   Qadınlarla kişilər eyni cür düşünür   |   Xərçəng yox olmaq üzrədir…   |   Nə üçün bir çox xəstəliklər payızda kəskinləşir   |   B6 vitamini xərçəng risqini azaldır   |   İnsulini sprey əvəz edəcək   |   Kişilər yoxa çıxacaq   |   Üçlü sinirin nevralgiyası. Patologiyanın səbəbləri, simptomları, əlamətləri, diaqnozu və müalicəsi.   |   Boşanma kişilərə də təsir edir   |   Kompüter uşaqlarda raxit xəstəliyi yaradır   |   Boyun osteoxondrozuna qarşı effektli məşq proseduru   |   Tənhalıq xərçəngə səbəb olur   |   
Səbirə Səfərova
Suallarınızı cavablandırır:
"Hayat Clinic"in həkim-qastroenteroloqu, tibb üzrə fəlsəfə doktoru
Dr. Səbirə Səfərova

Qısa məlumat:
1996-2002-ci illər - Azərbaycan Tibb Universitetinin "Müalicə işi" fakültəsi
2002-03-cü illər - 4 saylı ŞKX-da terapiya üzrə internatura
2007-08-ci illər - "N.Tusi adına Klinika", həkim-terapevt
2008, 2016-ci illər - Əziz Əliyev adına Azərb.Dövlət Həkimləri Təkmilləşdirmə İnstitutu, "Kliniki qastroenterologiya" kursu
2009-cu il – Rusiya Tibb Elmləri Akademiyasının M.P.Çumakov ad.Poliomielit və Virus ensefalitləri İnstitutunun "Virus hepatitləri" şöbəsi, iş ezamiyyəti
2008-14-cü illər - "N.Tusi adına Klinika"nın "Kliniki virusologiya və hepatitlər" bölməsi, həkim-qastroenteroloq
2013-2015-ci illər - "MediClub" , həkim-qastroenteroloq-hepatoloq
2014-2016-ci illər - "Sağlam Ailə" Nərimanov Mərkəzində həkim-qastroenteroloq-hepatoloq
2016-ci ildən Hayat Clinic / Acıbadem Bakı mərkəzində həkim-qastroenteroloq-hepatoloq vəzifəsində çalışır.
Hayat Clinic
Adınız soyadınız:
E-mail:
Sualın mətni:
Təhlükəsizlik şifrəsi:
 
Sual verən: Tural Əlavə edilib: 2019-02-20 13:00:24
SALAM HEKIM.MEDE UZANMASI UCUN NE EDE BILERIK.ZEHMET OLMASA TESIR ELIYEN BIR MESLEHET VERIN.
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Bu barədə verilən sualların cavabında dəfələrlə üeyd etmişəm ki, sallanmanın dərəcəsi, səbəbləri, bədən çəkisi, qadin-kişi cinsi olması və s. səbəblərdən asılı olaraq bir çox hərəkətlər fərdi təyin edilir.
Sual verən: Aygun Əlavə edilib: 2019-02-18 17:07:48
Salam hekim mende agzimda aci dad olur urek bulanmam olur birde geyirme zehmet olmasa cvb yazardiz bu odde prablem olanda olur
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Müalicə yalnız USM və endoskopiya, həmçinin müvafiq qan müayinələrindən sonra və əyani olaraq təyin edilə bilər.
Sual verən: Zeynal.Veliyev Əlavə edilib: 2019-02-16 17:42:00
Salam hekim menim 26 yasim var 3-4 ay olar medemde agrilar kop urek doyuntusu olur hekime getdim dedi medede ve udlaq yolunda sepgiler var hemde sepgiler artiq cirk ifraz edir usm bilindiki medemde 3 barmaq sallanma var birde od kisesinde s vari eyrilik durgunluq (qatilasma ) var hekim mene akirab motilium ve gastrotuss sirap yazdi bir muddet agri sakitlesdi mualice qutardiqdan sonra yeniden evvelki veziyetine qayidib birde sag qabirga altinda goynertili agri var bir meslehet gorerdiz onceden tesekkurler
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Endoskopiya olunmalısız.
Sual verən: sabine memmedova Əlavə edilib: 2019-02-16 11:22:41
medem tikan kimi batma elameti var agrisida kureyime vurur neyin elameti ola biler
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Elektrokardioqram çəkilməli, əgər nəticə normal olarsa, endoskopiya edilməlisiz.
Sual verən: TURAL HUSEYNOV Əlavə edilib: 2019-02-15 18:34:59
Salam doktor bu gün Hepatit B xesdesine iyne vurub bitirdikden sonra iynesi elime batdi..men analize havaq gedim?? Hansi analiz meslehetdi??
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Antigen və antitellər yoxlanılıb (gözləmədən) B virusu əleyhinə peyvənd edilməlidir.
Sual verən: Qelenderli Xeyal Əlavə edilib: 2019-02-14 22:49:17
Salam hekim uzurru sayin narahat edirem sizi..Mende son 5 aya yaxindi tez tez qaytariram gunduzler yox ancaq geceler ,,gunduz hecne olmur ama gece olanda gezende edende aniden boqulma gelir mene qaytarmasam rahatlawamiram qaytarandan sora rahatlayiram,, 2-3 gunden bir olur ama qabaqlar gec gec olurdu..done done xaiw edirem cavab yazarsiz..indiden tewekkur edirem..
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Endoskopiya olunmağınız vacibdir. Siqaret çəkirsinizsə, qəti dayandırılmalıdır.
Sual verən: aaa Əlavə edilib: 2019-02-13 17:41:37
medemde xora ver amma qusuram qanli neyin elameti ola biler
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Özünüz xora olduğunu yazmısız. Gecikdirmədən müalicə almalısız.
Sual verən: Orxan Əlavə edilib: 2019-02-13 12:08:51
Salam Sebire xanim men hepatit c den ribavirin ve interferon iynesi ile müalicə aldim alti ay, indi pzr verdim yazilibib pozitiv 910000 bu ne demekdir ? Daha da mi pisləşib ?)) Yoxsa nece ? Zəhmət olmasa bu sualimi cavablandirardiniz.
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Sizdə ilkin müalicə effektisiz olmuş və ya ikinci dəfə təkrar yoluxmusuz (hepatit C zamanı təkrar yoluxmaq mümkündür). Hazırda Birbaşa təsirli virusəleyhinə preparatlarla tam müalicə olunmaq mümkündür. Daha ətraflı məlumat üçün digər müayinə nəticələrinizi də mail adresimə göndərə bilərsiz: dr.sabira@yahoo.com
Sual verən: sebine Əlavə edilib: 2019-02-13 14:24:17
Salam deyerlı hekım. Men UZI muayıonesınde qaracıyerın hepotestıoz 2 ve hepatomeqaliya netıce dedıler basqa orqanlarda deyısıklık yoxdu. Qan analızınde ıse Qlikohemoqlobin HbA1C (İS) Nәticә:5.5Norma4,06.0 Xolesterin total IS nəticə 4.20 norma < 5,2 normal Triqliserid IS 1.43 norma < 2,26 LDL IS 3.1 norma 2,0-3,4 normal 25 OHD3 11.16 norma 25.0-80.0 normal hәdd İnsulin 24.78 norma 2.6-24.9 Tireotrop hormon (TSH) 2.9 norma 0.270- 4.20umumi qan analizi hamisi norma .cekim 115 yasim 35 cekim coxdu.hepatitler neqativ cixib. Bu gostecilier neyi gorsedir? cox ciddidi veziyyet? mualiceye tabedimi ? ne ede bilerem? nəqədər ciddidi boyume? evvelceden tesekkur cavab ucun
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Sizdə qaraciyərin 2-ci tip diabet ya insulin rezistentliyi (endokrinoloq tərəfindən dəqiqləşdirilməlidir) fonunda ikincili dəyişikliyi yaranmışdır. Endokrinoloq nəzarəti altında olmaq (dieta, müalicə, aktiv fiziki hərəkətlər və s.) aparılmalıdır.
Sual verən: gulnar ehmedova Əlavə edilib: 2019-02-12 12:17:40
salam hekim.menim dunenden kureyim agriyir medemdede ele bilirem tike qalib.bawqa agrim yoxdu nefes alanda ele bilirem bogazimdan awagda tike qalib udwunuram kecmir bu xerceng elameti olarmi?
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Yaşınız? Bu şikayətlər bir çox xəstəliklərin əlaməti ola bilər (həzm sistemi, sinir sistemi, endokrin sistem və s.). Həkimə əyani müraciət edin.
Sual verən: Huseynova Sevda Əlavə edilib: 2019-02-12 08:15:48
Salam Sebire xanim.Anamin 83 yashi var.Medesinde chox vaxt yanma hiss olunur.Endoskopiyadan kechmeyib.Yashina gore qorxur Hemde seker xestesidir.Ne meslehet gorerdiniz?Evvelceden tesekkur edirem.Allah razi olsun.
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Şəkərli diabet endoskopiya üçün əks-göstəriş deyil, lakin yaş amili vacibdir. Hır bir halda müalicə təyinatı üçün bəzi müayinələr (qan və s.) aparılmalıdır, çünki dərman təyinatında böyrəklər və qaraciyərin funksiyaları nəzərə alınmalıdır.
Sual verən: Sebine memmedova Əlavə edilib: 2019-02-10 20:15:14
Salam. Qizimin 16 yasi var. Artiq 3 gundurki medesinde agri var hecne yeye bilmir yeyendede yene medesi agriyir ama hecne yemeyende acligdan medesi agriyir bu adi soyuqdeymeden ola biler?yoxsa basqa sebebleride ola biler?
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Gecikdirmədən endoskopiya etdirin.
Sual verən: Seyidov Perviz Əlavə edilib: 2019-02-07 22:01:45
Salam. Mende kop problemi var, ne yeyirem kopurem suda icende kopurem. Gidrokolono terapiya eletdirdim xeyri olmadi. Kecen ilde eletdirmiwdim 6 ay rahat oldum. Bu il xeyri olmadi
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Hidrokolonoterapiya təsdiqli müalicə növü deyil. Həkimə əyani müraciət edib, köpün səbəbini araşdırmaq lazımdır.
Sual verən: Zeynal.Veliyev Əlavə edilib: 2019-02-06 17:56:43
Salam hekim menim 26 yasim var 3-4 ay olar medemde agrilar kop urek doyuntusu olur hekime getdim dedi medede ve udlaq yolunda sepgiler var hemde sepgiler artiq cirk ifraz edir usm bilindiki medemde 3 barmaq sallanma var birde od kisesinde s vari eyrilik durgunluq (qatilasma ) var hekim mene akirab motilium ve gastrotuss sirap yazdi bir muddet agri sakitlesdi mualice qutardiqdan sonra yeniden evvelki veziyetine qayidib bir meslehet gorerdiz onceden tesekkurler
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Helicobacter yoxlanılıb? Əvvəllər antibiotik çox qəbul etmisizsə, müalicə həkiminizə bu barədə məlumat verməlisiz. Dieta və rejimə uzun müddət riayət edilməlidir.
Sual verən: Arif Əlavə edilib: 2019-02-06 19:20:54
Salam Səbirə xanım. 14 ay bundan qabaq nazik bağırsağın hemangioması diaqnozu ilə əməliyyat oldum. (20 sm bağırsaqla birgə trəmə də götürüldü). o vaxtdan bu yan bir şikayətim ağrım olmayıb. 1 həftə güclü soyudəymə oldu mənə. ondan sonra böyük bayıra gedəndən sonra duru halda qanlı su gəlir. yenə də bağırsağımda yada hər hansı bir yerdə ağrım yox. temperatur yox ishal yox. 3-4 gündən sonra olmadı. bu gün yenə əvvəl gəldi. amma nəcisin üzərində qan yoxdur. ya əvvəl olur, yada sonra. məndə belə şey 1-ci dəfədi. nə ilə bağlı ola bilər. Çox sağolun!!!
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Müalicə (cərrah) həkiminizlə əlaqə saxlayıb, təkraralanma olub-olmayacağını müzakirə edin, əks halda nəcis müayinələri aparılmalıdır.
Sual verən: aydan memmedli Əlavə edilib: 2019-02-06 14:24:09
doktor salam menim mamamin babasili var arada eziyyet verir ona bagirsagindan cox wikayeti yoxdu ama hekim ona sidiyde mikroba qarwi metradinazol dermani yazdi inh icennen sonra bayira tez tez. cixir ozdw curuk kimi hekim deyir bagirsaginda nese problem varki derman ele tesir edib derman ozude antibiyotikdi
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Bağırsaq mikroflora normallaşdırılmalıdır. Metronidazolun yan təsiridir.
Sual verən: aysu elizade Əlavə edilib: 2019-02-04 20:18:59
Cins- kiwi,yaw 60,hetta onuda qeyd edimki 2 defe iller once emeliyyat kecirib yani odun yigun bagirsaqla fistul emele getirmesi onla elaqedar ola biler?
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Bitişmələrə müyylik həm cərrahi səbəblərə, həm də (əksərən) pasiyentin orqanizminin xüsusiyyətlərinə bağlıdır. Öd-bağırsaq fistulası olsaydı peritonit yaranardı, bitişmə və fistula fərqli anlayışlardır. Qarın boşluğu düzgün drenaj olunmalıdır ki, daxilində əməliyyatsonrası maye qalmasın, eyni zamanda pasiyent əməliyyat sonrası uzanmamalıdır, çoxlu gəzmək vacibdir.
Sual verən: Episto Staz Əlavə edilib: 2019-02-04 05:42:31
Hər vaxtınız xeyir, doktor. 3- il əvvəl həzm prosesindəki pozulmalarla bağlı narahatidim. Bu zaman fərqli həkimlər mədə sallanması, qastrit, enterit, kolit diaqnozu qoymuşdular. USM-də çəkimin həddən artıq aşağı olmağına baxmayaraq öd divarında qalınlaşma (xroniki xolesistit; Anam daşa görə bu yay laparoskopiya olunub və şəkərdən əziyyət çəkir) və qara ciyərdə yağlanma diaqnozu qoyuldu. O vaxtlar soyuqdəyməm də güclü idi, tərləmələr və qızdırma olurdu. Həyatın boyu o cür xəstələndiyim yadıma gəlmir. Psixologiyam da yerində olmadığı üçün işlər korlanırdı day da. Amma onu qeyd edim ki siqaret çəkdiyimə görə və tələbə həyatına görə qara ciyərimin yağlanmış olabiləcəyini güman etmişdi həkim. O vaxtlar sağ və sol tərəfimdə narahatlıq, qarında ağrı olurdu. İçki içmirdim o vaxtlar. Qeyd edim ki indi tez-tez, elə olur bir neçə gün ardıcıl ağır olmasa da içki içirəm. Lakin son 1 il olar ki sağ tərəfimdəki ağırlıq hissi yenə baş verir. Reflüks olmur əvvəlki qədər, arabir olur. Mədəm ağrımır. İshal oluram içki içəndə və qidaları qarışdıranda. Hal-hazırda 23 yaşım var. Son dəfə sentyabrda qan analizi və rentgenə girdiyimi qeyd edərək bildirim ki normal çıxdı hər şey. Bir də əlavə edim ki əl və ayaqlarda eyni vəziyuətdə qaldıqda uyuşmalar baş verir. Bədən və gözlərimdə saralma yoxdu, dəridə töküntü olmur. Bilmək istədiyim məndə öd iltihabı, daş və b. şeylərdən şübhələnmək lazımdı ya birbaşa qara ciyərdən? Çünki əsas ağır qida qəbulundan sonra sağ tərəfdə kürəyə vuran ağrı olur. Əsasən göbəkdən azca yuxarı sağa meylli başlayır və sağ qabırğa altında olur, bəzən emumi sağ kadranı götürür. Ağrı qaz sancısı kimi və kəskin olmur, eləcə bağırsaq hərəkətlərinin səsini eşidirəm və qəribə ağırlıqla qarışıq ağrı olur. Vaxtınızı aldığımçün üzr istəyirəm. Fikriniz maraqlıdır. Təşəkkürlər.
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Endoskopiya etdirin, 12 barmaq bağırsaqdakı problemləri (Helicobacter də) müayinə etmək lazımdır, bundan sonra tamdəyərli qan müayinələri (qaraciyər, mədəaltı vəz, böyrıklər və müəyyən vitaminlər), həmçinin nəcis müayinələr aparılmalıdır. Yaşınızı nəzərə alaraq siqaret və alkoholdan tam imtina edin, bu sürətlə yaxın on ildə ciddi problemlər yarada bilərsiz.
Sual verən: Usubov Eldəniz Əlavə edilib: 2019-02-03 13:46:16
Salam həkim, mənim mədədə eroziv qastrit, refluks var, müalicə olunmuşam, amma aqzima su yığılır və tez tez tupurmeli oluram, son vaxtlar uzanıram yatmaqa aqzima su yığılır və yata bilmirəm, xahiş edirəm bu nədən irəli gəlir,
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Nevroloqa müraciət edin, vegetativ pozuntular müalicə edilməldiir.
Sual verən: Deniz memmedli Əlavə edilib: 2019-02-02 18:27:05
Salam hekim. Endoskopiya oldum. Qida borusu serbest kecilir.Z-xett aydin gorunmur,kardial tixac tam qapanmir.MEDE selikle dolu, selikli qişasi hiperemiyalasmis bukusleri.Antral hissede eretematoz deyişiklik. Pilorus simmetrik, qapanmir.12 b.b-įn soğanağinin selikli qişasi ve postbulbar hisseler deyisiksizdir.Xahis edirem, Ciddi ne ise varmi? Evvelceden tesekkur edirem
Cavab verən: Qastroenteroloq / Səbirə Səfərova
Salam. Bəli, dəyişikliklər var, əminəm ki, endoskopiya edən qastroenteroloq bunlar barədə sizi məlumatlandırıb. Müalicə almalısız.