Güclü cinsin zəif tərəfləri   |   Tatu metodu ilə vurulan vaksinlər daha effektiv olur   |   Qısqanclıq qadınların görmə qabiliyyətini zəiflədir   |   Avropa Şurası Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatını yıxıb-sürüdü   |   Ünsiyyət xərçəngin qarşısını alır   |   Depressiya görməni zəiflədir   |   Alimlər bioloji həyatın mənbəyini tapıblar   |   Siqaret karlıq yaradır   |   Kompüter oyunları səhvsiz qərar verməyə zəmin yaradır   |   Panik ataklı xəstələr 10 dəqiqə “ölümü” yaşayırlar   |   Sarımsaq nikotini zərərsizləşdirir   |   Xanımlar evliliyin ilk illərində daha çox kökəlirlər   |   Soğan yemək beyini gücləndirir   |   Süni şəkər əvəzediciləri şişmanlığa səbəb olur   |   Günəbaxan tumları insanı cavanlaşdırır   |   Şirə və yoğurtlar dişlərə ziyandır   |   Qadının gözəlliyi seçdiyi peşədən asılıdır   |   Xoşbəxtlik qadınları zəif edir   |   Çox düşünənlərin yaddaşı zəif olur   |   Hündürdaban ayaqqabılar seksual həyata təsir edir   |   Ana bətnində 4 gün donduruldu   |   Xörəyi musiqi sədaları altında hazırla   |   Pula qarşı allergiyası olan insan   |   Ev işləri erkən doğum risqini artırır   |   Ağrıkəsicilər xərçəngi öldürür   |   Böyrəkləri çürüdü, yeniləri yarandı   |   Sevgi ürəyə xeyirdir   |   Antibakterial sabunlar sağlıq üçün zərərlidir   |   QİÇS-in yeni forması aşkarlanıb   |   Köklük insult riskini artırır   |   Qadınlar niyə çox danışır?   |   Savadlı ol ürəyin ağrımasın   |   Qadınlar yatanda arıqlayır   |   İtlər xanımlarda allergiya risqini azaldır   |   Linza seçərkən diqqətli olun   |   Nikah gecəsinin sirləri   |   Xərçəngi insan yaradıb?   |   Dünyanı dəhşətli viruslar bürüyür   |   Ürək ağılarına biğanə yanaşmayın   |   Əkizlər ana bətnində dostlaşırlar   |   Xərçəngin dərmanı - qara şokolad və qırmızı çaxır!   |   Prostatit və onunla mübarizə   |   Kişilər kosmetikaya qadınlardan çox pul xərcləyir   |   Körpələr yatanda da öyrənir   |   Xərçəng əleyhinə bakteriya tapıldı   |   Ana olmaq qadınları daha da ağıllı edir   |   Ərli qadınlar kökəlməyə meylli olrlar   |   Ana südü xərçəngə qarşı   |   Qadınların sevimli yaş dövrü   |   DNT analizi bütün xəstəlikləri üzə çıxarır   |   
Zəhra Əzizova
Suallarınızı cavablandırır:
"Medi Hause" tibb mərkəzinin həkim-laboranti Zəhra Əzizova.

Qısa məlumat:
2006-cı ildə ATU-nu bitirib.
2007-ci ildə Respublika Klinik Xəstəxanasında interna keçib.

Tel.: 012 497 39 10; 012 596 70 58; 012 595 05 04
Adınız soyadınız:
E-mail:
Sualın mətni:
Təhlükəsizlik şifrəsi:
 
Sual verən: Gunel Əlavə edilib: 2014-08-30 20:02:32
Salam Zehra xanim.Men bilmek isterdim ikili test analizi ve sidiyin ekilmesi analizleri nece manatdir?
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Elaqe saxlayib melumat ala bilersiniz.
Sual verən: Qaraxanli Nermin Əlavə edilib: 2014-08-30 13:55:37
Salam xanim men xq qan analizi verdim netice 32.5 cixdi bu deqiq hamilelik demekdir?
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Netice 1-2 heftelik hamileliye uygun gelir.
Sual verən: murad Əlavə edilib: 2014-08-30 01:24:06
Salam hekim.sualimi cvb dirdiginiz ucun tewekkur.eritrostilerin cokme sureti normadan artiqdi.bunun neye ziyani var.ve ne etmeliyem?zehmet olmasa cvb dirardiniz
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.EÇS muxtelif sebeblerden yuksele biler.Terapevtle meslehetleshmeyiniz meslehetdir.
Sual verən: fidan hacizade Əlavə edilib: 2014-08-26 21:09:15
Salam hek8m.Hepatitlerin diaqnozu daha deqiq hansi usulla bilinir?
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Ilkin olaraq IFA usulu.IFA usulu ile Hepatit pozitiv cixarsa virusun miqdari PZR usulu ile teyin olunur.
Sual verən: Vusale Tapdiqova Əlavə edilib: 2014-08-18 18:03:24
salam.men 2 ayliq hamileyem mende qan analizinde CMV IgG 35.8 Rubella IgG 42,8 cixib eslinde normalda ne qeder olmalidir. ve bunlari normaya nece salmaq olar.Allah sizden razi olsun.
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam xanim.Muayine blankindaki normativleri de yazin.
Sual verən: ayten Əlavə edilib: 2014-08-17 17:42:20
salam hekim progeresteron analizinin cavabi nece gune bilinir ve 10 aydir evliyem usagim yox.hamile olmaq ucun mutleq bu analiz verilmelidirmi?xahis edirem suallarima etrafli cvb veresiniz onceden tesekkurler!
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Progesteron analizinin cavabi bir gune bilinir.
Sual verən: Nergiz Qurbanova Əlavə edilib: 2014-08-15 20:30:58
Salam hekim,cox xahiw edirem cvblandirasiz,menim axirinci aybawim 24iyun olub,bu gun XQ eledim,67,9 cixdi? 4-5heftelikmi sayilir bu?bu vaxta gore normalmi bu reqem? Cox narahatam azdi birden inkwafdan qalma olar deye uzaq olsun
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.XQ analizinin neticesi 3-4 heftelik hamileliye uygundur.Ginekoloqla meslehetleshin.
Sual verən: memmedova aygun Əlavə edilib: 2014-08-11 22:05:49
salam menim xq analizim 974.61miu/ml bilmek isteyirem bu nece heftelikdi
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.XQ analizinin neticesi 4-5 hefteye uygundur.
Sual verən: murad Əlavə edilib: 2014-08-09 09:52:20
Salam hekim.men dunen ozel kilniklarin birinde umumi qan analizi verdim.size neticelerin yazim zehmet olmasa nede problem oldugunu yazardiniz.indide cox cox tewekkur edirem. WBC(leykositler) netice-8,vadid-10^9/1.norma4.0-10.0 Lymph(limfosit)netice2.8,v-10^9/1,n-0.8-4.0 Mid#(monosit+eozinofil) n-0.3,v-10^9/1,n-0.1-1.2 Gran#(limfosit) n-4.9,v-10^9/1,n-2.0-7.0 Lymph%(limfosit%) n-34.4,v-%,n-20.0-40.0 Mid%(monosit-eozinofil%) n-3.8, v-%,n-3.0-14.0 Gran%(qranulosit%) n-61.8,v-%, n-50.0-70.0 HGB (hemoqlabin)q. n-88,v-g/l,n-120-160,110-150 RBC (eritosit)q. N-4.23,v-10^12/1,n-4.00-5.50,3.50-5.00 HCT(hematokrit)q.29.5, v-%, n-40.0-54.0,37.0-47.0 MCV(eritositlerin orta korpuskulyar hecmi)n-69.8 v-fl,n-80.0-100.0 MCH(eritrosit.hemoqlabinin ort.miq.)n-20.8,v-pg,n-27.0-34.0 MCHC(eritrosit.hemoq.ort.qalinligi)n-298, v-g/l,n-320-360 RDW-CV(eritrost.anizositozu)n-16.1,v-%,n-11.0-16.0 RDW-SD(eritrost.poykilositozu)n-41.4,v-fl, n-35.0-56.0 PLT (trombosit) n-175,v-10^9/1,n-100.300 MPV (trombositlerin orta hecmi)n-8.7, v-fl,n-6.5-12.0 PDW(trombositlerin anizositozu)n-14.2,n-9.0-17.0 PCT(trombokrit) n-0.152v-%, n-0.108-0.282 Eritrositlerin cokme sureti(EÇS)q. n-20,v-mm/s,n-2-10,2-15 Laxtalanma muddeti -Li-uayt usulu 5'-10'deqiqe Zehmet olmas cvb yazin.cox xaiw edirem
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Sizde Hemoqlobinin miqdari normadan ashagidir.Eritrositlerin cokme sureti ise normadan bir qeder yuxari.
Sual verən: Aysel Aliyeva Əlavə edilib: 2014-08-02 15:40:18
Salam hekim.11 ay olacaq aile qurmuwam.hec vaxt aybawi gecikmem olmayib.axirinci defe iyunun6.si xestelenmiwem.iyul ayini olmadim test eliyirem hecne yoxdu.usm.ye getdim dedi hamilelik deyil.baw aca bilmirem bu ne ola biler?ama ozumi yorgun ,halsiz hiss eliyirem.doktor dedi hele aybawin 1-2 heftede olmuyacaq.
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Ginekoloqa eyani muraciet edin.
Sual verən: Elesgerova Meryem Əlavə edilib: 2014-07-30 18:27:10
Salam hekim . Men 8 aylıq hamileyem. Düz Kumbs reaksiyası analizinin neticesi neqativ çıxıb. bunun uşaga bir tehlikesi varmı? indiden teşekkürler..
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Normada Kumbs reaksiyasinin neticesi neqativ olmalidir.
Sual verən: Maqa Əlavə edilib: 2014-07-29 21:25:03
Qan 60 %-di . 13 heftelik hamiledi . laxtalanma 2 Dk 55 Saniyedi . bu normaldi ? bu nu nece mülaice etmey olar ? cvb gözleyirem
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Hemoqlobinin neticesi normadan ashagi,laxtalanma muddeti normaya nisbeten yuksekdir.Ginekoloqunuza muraciet edin,muvafiq mualiceni teyin etsin.
Sual verən: НеВиДиМыЙ Əlavə edilib: 2014-07-15 19:58:23
Salam həkim. Bağışdıyın narahat edirəm. Xayiş edirəm mənə deyə bilərsiniz ki, siz nə üzrə həkimsiz. Yəni nəyə baxırsınız. Sizə nə üzrə və hansı suallar verirməlidir. Mümkünsə bu barədə ətraflı məlumat verin. Çox sağolun
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Men hekim-laborantam.Laborator muayinelere aid suallar vere bilersiniz.
Sual verən: Shahzade Əlavə edilib: 2014-07-11 18:37:51
Salam Zehra xanim.Bilmek isteyerdim ki,bu B-XG analizi hamileliyin heftesini deqiq gosterir yoxsa Uzi kimi bir az qabaq gosterir?Mende 878 mlU/m gosterib.Normative esasen 4-5hefteliye uygun.Onda deqiq 4-5heftelikdi hamilelik?Tewekkurler...
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.XQ analizi hamileliyin deqiq heftesini gosterir.
Sual verən: emine Əlavə edilib: 2014-07-10 11:41:55
Salam hekim.necesiz? bilmek isteyirem 4 heftelik hamilelikde dusuk olduqda qandaki xq miqdari nece gunden sonra 10dan asgiya dusecek?
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Dushukden sonra texminen 4-6 hefteye XQ normaya enir.
Sual verən: Meherremova Xeyale Əlavə edilib: 2014-07-08 22:07:31
Salam hekim men xq qan analizi verdim netice 8 9 heftelik siranin qarwisinda cixib normativ bele yazilib mlU/ml 37 500-219 000.mende netice ise beledi 368 mlU/m men hamileyem nece heftelikdi?
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Siz 2-3 heftenin normasina baxin.Neticeniz 2-3hefteye uygun gelir.
Sual verən: Ruslan Mammedov Əlavə edilib: 2014-07-04 09:58:37
Salam Hekim xais edirem deyin menim sacim ve basimin derisi dehsetli derecede yaglanir cox xais edirem meslehet verin hansi dermandan ve ya shampundan istifade ede bilerem?
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Dermatoloq ve ya kosmetoloqla meslehetleshin.
Sual verən: Nigar eliyeva Əlavə edilib: 2014-06-29 21:14:05
Slam. Hekim 21 yawim var ,qurd analizini nece verim.ac qarin a?
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Qanda yoxlatdirmaq isteyirsinizsa acqarina olmaginiz meslehetdir.
Sual verən: Mehman Mehmanli Əlavə edilib: 2014-06-25 23:11:16
salam Zehra xanim..anamin 45 yawi var fiziki iw gorende elleri keyyir sanki sumukler yanir..encox gece olur ama ellerin awagi salliyanda duzelir bunan bagli mualice aldi ama faydasi yoxdu dermanlr tam yadimda deyil ama natrixlor 5 dene hergun kocurtdu ve sare..qan laxtalanmasi 3,46 dir bu ne ola biler? Twk edirem
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Venoz qan ucun qanin laxtalanma muddeti normadan yuksekdir.Terapevt-kardioloqla meslehetleshin.
Sual verən: Mehman E-zade Əlavə edilib: 2014-06-21 16:15:09
salam hekim xahiw edirem cavablandirin..anam qan analizi verib cavablar beledi HEMOQLOBIN(HGB) 120..VENOZ QANIN LAXTALANMA MUDDETI 3,46 bu narmaldi? Meslehet verin mumkunse
Cavab verən: Həkim - laborant / Zəhra Əzizova
Salam.Hemoqlobin norma daxilindedir.Laxtalanma muddeti ise qisadir.Norma 5-10 deq.dir.