Portağal sümüyü bərkidir   |   Şüuraltı fikirləri təmizləmək mümkündür   |   Qadınlar, ərlərinizlə mübahisə edin!   |   Şokolad və kakao öskürək zamanı kömək edir   |   Ünsiyyət xərçəngin qarşısını alır   |   Kişilər kosmetikaya qadınlardan çox pul xərcləyir   |   Qadınlar kişilərdən daha məsuliyyətlidir   |   Ağrıkəsicilər xərçəngi öldürür   |   Əsəbiləşmək kişilərin qamətini əyir   |   Sızanaqlar hansı xəstəliklərdən xəbər verir?   |   Ürək əməliyyatını robot həyata keçirdi   |   Tüstüsüz siqaret kəşf edildi   |   Linza seçərkən diqqətli olun   |   Körpələr yatanda da öyrənir   |   3D ürək bulandırır   |   Boşanma kişilərə də təsir edir   |   Xoruldayan insanlarda avtomobil qəzaları riski daha çox olur   |   Gəzinti ən yaxşı idmandır   |   Qaradərili insanlar daha sakit olurlar   |   Alimlər bioloji həyatın mənbəyini tapıblar   |   Uzunömürlülüyün sirri almadadır   |   Qadınlarla kişilər eyni cür düşünür   |   Kompüterli tomoqrafiya haqqında bilmədiklərimiz   |   Sağlamlıq turizmində 7,5 milyard dollarlıq hədəf - KONFRANS   |   Sitrus içkiləri böyrək daşının qarşısını alır   |   Passiv siqaret çəkmək əsəbləri pozur   |   Piylənmə və artıq çəki problemi   |   Tənhalıq xərçəngə səbəb olur   |   Yaşın fərqi varmış   |   Almanı qabıqlı yeyin   |   Soğan yemək beyini gücləndirir   |   Qadınlar kişilərdə nəyi xoşlayır?   |   Ramazan ayında necə qidalanmalı?   |   Dünyanı dəhşətli viruslar bürüyür   |   Möcüzəli "qazlı sular" satışa çıxarıldı   |   Döş xərçəngi həyat tərzi ilə bağlıdır   |   Zəmanə qadınları...   |   Qadınlar yuxuya daha çox ehtiyac duyur   |   Hündürdaban ayaqqabılar seksual həyata təsir edir   |   Giləmeyvə yemək insanı cavanlaşdırır   |   Uşaqlarımızı rənglərin dili ilə taniyaq   |   Qadınların sevimli yaş dövrü   |   Kişilər ağıllı qadınları sevmirlər   |   Təbiətdə işləməyin xeyirli tərəfləri   |   “Şiddət və qəddarlıq əks etdirən videoların yayımlanması qadağan edilməlidir”   |   Təzyiq altında yaşamayın   |   Mobil telefon qulaqda əlavə səs yaradır   |   Enli budlar sağlam ürəyə işarədir   |   Xərçəngi insan yaradıb?   |   Ərli qadınlar kökəlməyə meylli olrlar   |   
Mənsurə Şıxəliyeva
Suallarınızı cavablandırır:
Dialab tibb mərkəzinin həkim endokrinoloqu
Mənsurə Şıxəliyeva

Qısa məlumat:
2005-ci ildə ATU-nun müalicə profilaktika fakultəsini bitirib.
2005-2006-cı illərdə F. Əfəndiyev adına 4 saylı kilinik xəstəxanada endokrinologiya ixtisası üzrə internatura keçib.
2007-ci ildə Tətbiqi Homotoksikalogiya kursu bitirib.
2010-cu ildə nefrologiyanın seçilmiş məsələləri üzrə ümumi təkmilləşmə kursu kecib.
2011-ci ildə İstanbul Universitesi, İstanbul Tibb fakultəsi böyüme və pediyatirik endokrinoloji kurs keçib.
2011-ci ildə 15 günlük şəkərli diabetin müasir asbektleri mövzusunda treninq kursunun , həmin ilin oktyabır ayında isə diabetin öyrənilməsi üzrə Avropa Assosiasiyasının diplomdansonrakı kursunun dinləyicisi və endokrinologiya üzrə 10-dan çox elmi konfransın iştirakçısı olub.
2012-ci ildə Ə. Əliyev adına Azərbaycan Dövlət həkimləri Təkminləşdirmə İnustutunun Terapiya kafedrasında həkim endokrinoloq ixtisası üzrə yenidən hazırlanma kursu keçib. Peşakar həkim- 2012 Milli mükafatın qalib naminatıdır.
Dialab tibb mərkəzi
Sual verən: gunes Əlavə edilib: 2016-06-04 22:43:16
Salam.menim yasim16 boyum 160.di.bir il evvel 157idim.son zamanlar uzayib.160 olub.bilmek isterdim idmanla,vitaminlerle 165 olar boyum?onu bilirem ki son zamanlar az.da.olsa boyum artir.
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam duzgun qidalanma ve fiziki hereket size komek ede biler
Sual verən: Cəbiyev Ramil Əlavə edilib: 2016-06-04 15:22:15
Salam həkim. mənim oglum 10 aylıqdir. Hər iki əlin sindaktiliyası yəni barmaqlari bitisikdir. Əməliyyat ucun apardiq . Narkoz həkimi əməliyyata icazə vermədi. Timus vəzinin 2 ci derecəli böyüməsi var. Bunun müalicəsi hansi formada aparilmalıdir? Əməliyyati gecikir. Əl cərrahi deyir sonra cətinləsəcək. Usaq həkiminə apardım immun ekstra adlı dərman yazıb.mənə kömək edin xahis edirəm.
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam, timus vezin 2 der.boyumesi boyuk emeliyatlar ucun narahatliq torada biler,ama uwag 10ayliqdi,peyvendlarin almiw ve fiziki gostaricilari da normaldisa,ciddi hipoksiya yoxdursa emeliyat oluna biler. Timomeqaliyada ele1mualice olmur, 2yawa qadar ozu kecir,sadece bele uwaglar hem strese davamsiz olur,hem da ciddi formalarda hipoksiya olur.Bele uwaglar immuniteti zeif olur,teztez xestelenir,bu baximdan yazilib o darman.
Sual verən: Aysel Ehmedova Əlavə edilib: 2016-06-01 21:15:50
Salam doktor menim 22 yawim var az yawlarda mende zeherli zob awkarlanib ve bir muddet mualice almiwam.Bilmek isderdim sonsuzluq yarada bilermi.Cavablandirdiginiz ucun indiden tewekkurler.
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam duzgun mualice olunsaniz hec bir sonsuzluq vere bilmez
Sual verən: arzu Əlavə edilib: 2016-06-01 02:13:24
Salam doktor men qan analizi verdim tsh 12.5cixdi bilmek istyrm tsh yuksek olanda zobun duyunlu ve zeherli ola biler
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam tek tsh tam fikir demek olmaz .tam muayine olunmalidi.Qanda serbest t4 ve serbest t3 yoxlanilmalidi
Sual verən: Teymur Əlavə edilib: 2016-06-01 01:05:25
Salam doktor, lyamblya qurdu haqqında bilmək istərdim ki, bu qurd öd kisədə, yoxsa qaraciyərdə yerləşir. Bu qurd xəstəliyi hansı müayinələr vasitəsi ilə müəyyən edilir (qan, və s.)? Təxminən 3-4 il bundan qabaq özəl klinkalarından birində bio rezonans deyilən cihaz ve ya müayinə vasitəsi ilə öd kisəmdə laymbilya aşkar olundu. Bəzi həkimlər bu müayinənin nəticəsini qəbul etmədilər, ümumuiyyətlə həmin müayinə üsulunu doğru hesab etmədilər. Sualım da odur ki, bio rezonans, yəni elektro maqnit dalğaları vasitəsi ilə lyambilyanı aşkar etmək mümkündürmü? Digər bir məsələ odur ki, mən lyambilya əleyhinə dərmanlar qəbul edərkən bədənimdə qaşınma yarandı, iri iri səpgilər əmələ gəldi. Bilmək istərdim ki, lyambilya qurdu ona qarşı müalicə aparıldığını görüb orqanizmə bu formada əks təsir göstərə bilərmi, yəni qaşınma verməklə və s. Obrazlı desək məni düşürməyə çalışmayın, yoxsa əlavə fəsadlar törədə bilərəm kimi. Başqa sözlə, müalicəyə qarşı bu formada reaksiya göstərə bilərdimi. Mən həmin qaşınmadan əziyyət çəkdiyim üçün müalicəni dayandırdım. Amma bilmədim ki, bu qaşınma qurdun əks reaksiyası idi, yoxsa dərmanların özünə qarşı orqanizmin allergiyası idi. Əvvəldən təşəkkürümü bildirirəm.
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam qastraetroloqa muraciet edin
Sual verən: Mammedova Lale Əlavə edilib: 2016-05-30 10:19:35
Salam xanim.qizim uc yas dord ayliqdi.qandan qlukohemoqlabin analizi verdik 5.5 cixdi.c peptid analizi ise 0,567 cixdi,normadan az bu ne demekdi? Usaqda seker var ya yox?
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam. HbA1c 6 ve yuksek ise diabet wubhesidi. 5,5 yuksek deyil. Wikayetler nedir?qandan acliq ve toxluq wekerinin teyini lazimdir.
Sual verən: cemile Əlavə edilib: 2016-05-29 20:41:57
salam xroniki qonadotropin in tablet formasi olur?
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam xeyir olmur
Sual verən: memmedova nermin Əlavə edilib: 2016-05-29 19:47:29
Salam mensure xanim.Size bir sualim olacaq.xahiw edirem.tez cavabladirasiniz.Mende sinemde tukler emele gelir bu nedendir?mualicesi varmi?
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam beli var.hormonlar yoxlanilmalidi.Ayani olaraq yaxinlawin
Sual verən: memmedova nezrin Əlavə edilib: 2016-05-29 13:44:03
Salam.size bir sual vermek isteyire.menim cox yaxin dostum var.qizdi.sinesinde tukler olur.Bu neden olur.ve nece yox edile biler.sualimi tezlikle cavabladirmaginizi xahiw edirem.Evvelceden twkler
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam qanda hormonlar yoxlanilmalidi .Ayani endokrinoloqa muraciet edin mutleq
Sual verən: ayten Əlavə edilib: 2016-05-27 00:25:14
Salam.dogusdan sonra yaranan duyune emeliyat lazimdimi(zob)? İndiye kimi 10defe zob hormonlarindan analiz vermisem normada cixib.sikayetim bogulmam elamet yoxdu.hamilelikde duyun 2,5e catir dogusdan sonra 1,3e dusur.men indi dogusdan sonra neyniyim.
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam xanim duyunu biobsiya edin.Ayani mutleq endokrinoloqa muraciet edin
Sual verən: Celal Sefiyev Əlavə edilib: 2016-05-24 13:12:17
Salam Mənsurə xanim.Menim medemde hedden artiq sancilar olur,esas da ureye yaxin yerde.Agri kureyime vurur ve sol qolum da tutulur.Herden ele bilirem ki ureyim sancir.Ama urek hekimine getmisdim,ureyimde hech bir problem olmadigini demishdi.Plus men birdamci yemek yeyende de elebilirem ki bu deq ureyim partdiyacaq,yemek ele bilirem ilisib qalir bogazimda,ureyimi sixir,men ZOBdan yoxlanmisam,Zobum yoxdur.Bu ne olar biler?Qastrit ola biler?Men MRTeye gire bilmerem,klyaustrafobiyam var,elece de Zond uda bilmerem,chunki hedsiz panik ataklarim var,nervpatologum meslehet gormur.Bes men medemi bashqa nece yoxlatdira bilerem?Qeyd edim ki,22 yashim var ,chekim 57 kq.Chox ashagidir,hech cur kokelmirem,umuyetle yemek yeye bilmirem.Butun gunu bash gicellenmesi,gozumun qaralmasi..chox narahat hiss edirem ozumu.Bu qastritden dolayi ola bilermi?Teshekkurler.
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salan qastraetroloqa muraciet edin
Sual verən: ferid Əlavə edilib: 2016-05-18 13:14:43
Salam harmony plus demeaning nene xeyri var
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam men dermanlar haqqinda burdan malumat vemirem ayani endokrinoloqa yaxinlain sizi baa salsin
Sual verən: Emil sekerov Əlavə edilib: 2016-05-16 22:53:09
Salam hekim mende tsh 0,032 di.qalxmasi ucun tirozol icirem. Tez Qalxmasi ucun basqa ne ede bilerem
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam yeqin hekim tirazolun size duzgun dozasini yazib inallah ki qalxacaq. Burdan her hansi derman haqqinda yaza bilmerem ayani endokrinoloqa yaxinlawin
Sual verən: Rena Əlavə edilib: 2016-05-16 14:49:24
Salam hekim.menim 24yawim var men 2014cu ilde bogazimda artig etlerden emeliyat olmuwam.Onan sora son bu 9.10ay erzinde mende ceki artmir,sacim dehwetli tokulur,sesim batir,qefil urek doyuntum qalxir teziq qalxir(normalda 100un 70e olur)ureyime hava catmir boguluram sizcee de zob ola bilermi???boyum 151di.cekim 46.bir ovladim var 2yawinda.Birde bunuda qeyd edim hekim esebilikde var.
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam xanim diaqnoz qoymaq ucun qalxanvari vezinin usm olmalisiz.Qanda free t4,free t3,tsh ,qanin umumi analizi,kalci ve d vitamini yoxlanilmalidi.Sonra nese fikir yurutmek olar.Ayani endokrinoloqa yaxinlawin
Sual verən: Ikram Hasanov Əlavə edilib: 2016-05-15 23:13:54
Salam hekim. Menim 18 yasim olacaq ama boyum 1.62 dir. Biraz maraqlandim boy uzanmasi ucun vitaminler var imis. Raston, Biotaller kimi. Ne meslehet gorusuz? Istifade edim bu vitaminlerden ya yox?? He bide valideyinlerimde de alcaqboyluluq var. 1.65 ve 1.58. Boyun uzanmasi ucun caliwsam netice ala bilerem?
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam boyunuz haqqinda tam fikir demek ucun qanda muayyen analiz olunmalidi.Mil bilek oyanaqinin retgeni olunmalidi.Bunlardan sonra nese fikir demek olar.Ayani olaraq endokrinoloqa yaxinlain.praflaktik ice bilersiz bu dermanlari.
Sual verən: xeyyam Əlavə edilib: 2016-05-12 19:34:27
salam hekim.hipoteriozum var l-tiroksin icirem.analiz cavablari normadi.bes niye sifetim wiwir,ayaqlarim agriyir.
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam eger size hipoterioz diaqnozu qoyulubsa dediyiniz wikayetler onun elametidi.mualiceden sonra tekrari muayine olun
Sual verən: tunzale Əlavə edilib: 2016-05-10 11:13:16
Salam Hormetli hekim 32 yaşli, 1 ovladi olan xanimam. Sikayetim sac tokulmesi Urek doyuntusu Artiq çəki. Yaddaw zəifliyi. Men size hormon analiz neticelerini gonderirem TSH 3,99 ulU/mL Referans 0,4 – 4 Sərbəst T3 3,91 Referans 1,8 - 4,2 Sərbəst T4 12,3 pmol/L Referans 11,5 - 22,7 Insulin 17.93 Referans 2.6-24.9 Qlukoza 5.0 Referans 4.1-5.9 AnTi tg 79.96 < 115 >20 yaş AnTi TPO 151 < 35 1-50 yaş Tireoqlubin 5.62. Referans 1.6-59.9 Bu neticelr neyi gorsedir.?
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam analizlerin norma daxilindedi.urek doyuntusu sinir menwelide ola biler.Sac tokulme qan azligindada ola biler.Yaxwi olardi hekim endonrinoloqa size qiyabi baxsin
Sual verən: Ülkər Əlavə edilib: 2016-05-08 00:26:59
Salam. neçə gündü ağzımda quruluq hiss edirəm.şəkəri yoxladım 10 göstərdi. özümdə aybaşıyam..şəkər ola bilərəmmi ya aybaşı ilə əlaqədar elə göstərə bilərmi?
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam mutleq ayani endokrinoloqa muraciet edin sizi tam muayine etsin.qanda weker cox yuksekdi
Sual verən: Irade Əlavə edilib: 2016-05-07 10:37:29
Salam Hekim Gencede yasayiram qan analizi verdim qipotireoz cixdi.Burada hekim eutiroks yazib amma esidtiyime gore bu qalxanvari vezin funksiyasini tamamile dayandirir ve verdis halina kecir.Men isteyirem Bakiya gelem bunu eutiroksdan basqa diger mualicesi yoxdu?
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
Salam sehf fikirdin.Amma yaxi olardi hekimin nazaretinde olasiniz.Hekim dermanin dozasini ozu artirsin azaltsin
Sual verən: Irade Əlavə edilib: 2016-05-07 10:36:17
Salam Hekim Gencede yasayiram qan analizi verdim qipotireoz cixdi.Burada hekim eutiroks yazib amma esidtiyime gore bu qalxanvari vezin funksiyasini tamamile dayandirir ve verdis halina kecir.Men isteyirem Bakiya gelem bunu eutiroksdan basqa diger mualicesi yoxdu?
Cavab verən: Endokrinoloq / Mənsurə Şıxəliyeva
salam xanim kim deyirse sehf deyir .