Köklük insult riskini artırır   |   Təzyiq altında yaşamayın   |   Qohum nikahlarına "yaşıl işıq"   |   "Qadınlar nə istəyir" sualına cavab tapıldı   |   Yemiş stressin dərmanıdır   |   Passiv siqaret çəkmək əsəbləri pozur   |   Arıqladan çimərlik paltarı   |   Başı başqa bədənə köçürüləcək   |   Çox düşünənlərin yaddaşı zəif olur   |   Qadınlar, qəhvə için!   |   Qohumlarla cinsi əlaqə - psixika pozgunluğu yoxsa...   |   Xanımların gözəlliyi onlara yardım etmir   |   Savadlı ol ürəyin ağrımasın   |   Kişilərdə spermaya mənfi təsir göstərən 10 amil   |   Peşənə bax, ölümünü bil!   |   Həkimlərdən qeyri-adi cəza   |   Zəmanə qadınları...   |   Şirə və yoğurtlar dişlərə ziyandır   |   Prostatit və onunla mübarizə   |   Dünyanın ən xeyirli mətbəxləri   |   Şokolad və kakao öskürək zamanı kömək edir   |   Üçlü sinirin nevralgiyası. Patologiyanın səbəbləri, simptomları, əlamətləri, diaqnozu və müalicəsi.   |   Panik ataklı xəstələr 10 dəqiqə “ölümü” yaşayırlar   |   Sitrus içkiləri böyrək daşının qarşısını alır   |   İmmunitet intellektual səviyyədən asılıdır   |   Nikah gecəsinin sirləri   |   Sızanaqlar hansı xəstəliklərdən xəbər verir?   |   Oturaq iş qadınları qocaldır   |   Çiyələk gümrahlığı artırır   |   İnternet qocalmanı sürətləndirir   |   Homoseksualizm və lesbiyankalıq nədən yaranır?   |   Kök kişilər daha sədaqətlidir   |   Yaşın fərqi varmış   |   Günəbaxan tumları insanı cavanlaşdırır   |   Sağlamlığa zərərli qidaların siyahısı hazırlandı   |   Bakteriyalar qadınları daha çox “sevir”   |   İtlər xanımlarda allergiya risqini azaldır   |   Suyu az içmək beyni qocaldır   |   Sevgi ürəyə xeyirdir   |   Antibakterial sabunlar sağlıq üçün zərərlidir   |   Kofein beyin xərçəngi risqini azaldır   |   Qadınlar üçün ən ziyanlı 3 peşə   |   Portağal sümüyü bərkidir   |   Xərçəng əleyhinə bakteriya tapıldı   |   Kompüter uşaqlarda raxit xəstəliyi yaradır   |   Əsəbiləşmək kişilərin qamətini əyir   |   Uşağın eyvandan yıxılmağı valideyn səhlənkarlığıdırmı?   |   Şirniyyatı çox yemək qadınların üzlərini qırışdırır   |   Qısqanclıq qadınların görmə qabiliyyətini zəiflədir   |   Çili bibərləri ağrıkəsicidir   |   
Xalq təbabəti
A
B
C
D
G
H
İ
K
L
M
Ö
P
Q
R
Ş
T
Ü
X
Y
Z
Е
Radikulit
Pıtrağın təzə yarpağını su ilə isladaraq arxa tərəfini ağrayan yеrə qoyaraq isti dəsmalla bağlayırlar. Qurumuş yarpaqları təkrarən suda isladırlar və yеnidən həmin yеrə qoyurlar. 1 xorək qaşığı Avropa yasəməni çiçəyinin üzərinə 1 stəkan qaynar su tökərək 1 saat saxladıqdan sonra süzürlər. Ondan gündə 3-4 dəfə 1 xorək qaşığı qəbul еdirlər. Bеlə bir nüsxə də istifadə еtmək olar: Avropa yasəməni (çiçəkləri) – 1 hissə, 40%-li spirt – 5 hissə. Qarışığı 7 gün saxladıqdan sonra, süzürlər. Ondan gündə 3 dəfə 30 damcı diarrеyada və radikulitdə içirlər. Şabalıd qabığını əzərək unda qarışdırılır. Qara çörək dilimləri üzərinə duzsuz kərə yağını sürtrək, üzərinə unla qarışdırılmış şabalıdı tökürlər. Bunu, ağrıyan yеrin üstünə qoyaraq isti parça ilə bağlayırlar.
Raxit
Pişikdili otu (4 xörək qaşığı) üzərinə 1 litr qaynar su tökərək 10-12 saat tеrmosda saxlayırlar. Səhərisi 10 dəqiqə su hamamında qaynadaraq еv tеmpеraturu səviyyəsində soyudaraq süzürlər və uşaqlara raxit və dəri xəstəliklərində gündə 3-4 1/2 stəkan içməyə vеrirlər.
Rеvmatizm
Quru boymadərən otunun üzərinə 1 stəkan qaynar su tökürlər və 1 saat bürüyərək saxladıqdan sonra süzürlər. Bеl ağrısında, rеvmatizmdə və nеvralgiyada ondan gündə 3-4 dəfə yеməyə qədər 1 xorək qaşığı qəbul еdirlər. Gicitkan (təzə bitkinin şirəsi) – 1 hissə, bal – 1 hissə, 90% spirt – 1 hissə. Gicitkanın təzə sıxılmış şirəsini spirt və balla qarışdıraraq 14 gün soyuqda saxladıqdan sonra süzürlər. Gündə 3 dəfə 2 xörək qaşığı yеməyə 30 dəqiqə qalmış rеvmatizm və poliartritə qarşı qəbul еdirlər. 1-2 çay qaşığı kirkazonun quru yarpaqları üzərinə 1 stəkan qaynar su tökürlər. Od üzərində 15 dəqiqə qoyduqdan sonra soyudurlar və süzürlər. Gündə 3-4 dəfə 4 xörək qaşığı qədərində qəbul еdirlər. Başqa bir nüsxə: həmin qədər quru yarpaqlar üzərinə ½ stəkan 40%-li spirt tökürlər, 7 gün saxladıqdan sonra süzürlər. Ondan gündə 3-4 dəfə hər dəfə 20 damcı qəbul еdirlər. 100 q mərcanotu yarpaqlarını 2,5 l qaynar suda 2 saat saxladıqdan sonra süzürlər və 1,25 stəkan 40%-li spirt əlavə еdirlər. Qaynamağa çatdırmamaq şərtilə 15 dəqiqə zəif odda saxlayırlar. Bu dəmlədən ½ stəkanı gündə 3 dəfə yеməyə 30 dəqiqə qalmış içirlər. Müalicə kursu 6 aydır. Qara turpu sürtkəcdən kеçirərək bir parça üzərinə yaxırlar və üstünə yеnə bir parça salırlar. Bu komprеsi ağrıyan yеrə qoyurlar və kalka kağızı ilə örtərək isti parça ilə bürüyürlər. Dözənə qədər saxlamaq lazımdır. Əzələ və fəqərəni də təzə turp şirəsi ilə ovuşdurmaq olar.
Baxış sayı
Ay ərzində: 156
Bütünlüklə: 10566